Rode Ardenner Kalkoen.

Sinds enkele jaren heb ik rode ardenner kalkoenen. Ik heb eieren van verschillende fokkers gehaald zodat ik een onverwante start kon maken met mijn toom. En later heb ik nog enkele goede aankopen van een heel mooi dier gedaan.

Dat heeft geresulteert dat mijn stam mooier en mooier wordt.
In 2014 kweekte ik deze mooie kalkoenen in drie bloedlijnen om goed verder te kunnen selecteren in hun rode intensiteit en fiere uiterlijk.

Nu in 2015 heb ik alweer de vreugde om een eerste serie eieren in de broedmachine te hebben liggen. Een eerste hen is een nest aan het maken, het lijkt erop of ze binnenkort wil gaan broeden. En dat mag hoor, dan geef ik haar een aantal eitjes om zelf uit te broeden.

Dit jaar, 2015, kweek ik met twee onafhankelijke bloedlijnen met elk zo goed mogelijk een combinatie gemaakt te hebben tussen de haan en zijn hennen qua intensiteit van de rode veerpennen, vlaggen en rode onderdons. Ook de egaalheid van de pootjes probeer ik zo goed mogelijk bij de kuikens weer terug te zien.

En dan nu afwachten he? Spannend als de kuikens er zijn, selecteren, selecteren en selecteren. Ik geniet er van om ze zo mooi te zien opgroeien en ze steeds intenser op kleur te zien komen.HOME